De winter is het moment om je huid een flinke boost te geven. In wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat stoffen als vitamine C en vitamine A-zuur echt werken tegen bestaande zonschade. Als de huidbarrièrefunctie gezond en sterk is, kan je huid zich beter weren tegen koude temperaturen en lage luchtvochtigheid.

Zorg er dus voor dat je dagelijkse crème stoffen als vitamine C, vitamine E of niacinamide bevat. Ook vochtvasthoudende stoffen als collageen en hyaluronzuur zijn in de winter een goede keuze. Deze ingrediënten zijn goed voor alle huidtypen. De producten van Webecos & Dr. Tadlea bevatten deze werkstoffen. 

Behalve smeren is het ook van belang om van binnenuit aan een goede huid te werken. Genoeg water drinken is de basis, maar water heeft vooral een zuiverende werking. Om ervoor te zorgen dat de huid van binnenuit langer gehydrateerd blijft zijn veel groenten en goede vetten uit vis, olijfolie, avocado en noten ook belangrijk. Voor een goede huid moet je letterlijk goed in je vel zitten.

Waar gaan we de fout in?

Veel mensen gaan de fout in doordat ze slechts af en toe hun huid verzorgen. Het is belangrijk dat je je huid altijd goed verzorgt en goed blijft smeren. Elke huid heeft een vochttekort maar door de huid goed te reinigen en een verzorgende creme te gebruiken kun je de huid wel goed hydrateren. Maar blijf niet vastzitten in een bepaalde routine met producten die je het gehele jaar door gebruikt. Wisselen van creme is ook belangrijk. Meestal wissel je met de zomer en winter van creme omdat de huid in de winter meer nodig heeft.